MalinprofilbildeJag skriver om mat, enæring och hälsa. Mitt fokus är på barn och därmed också familj. För att vara en bra förälder tror jag att det är viktigt att ge sig själv egentid, så ni kommer få en del av mig också. Jag delar med mig av det jag läser och lär mig, ny forskning, egen erfaring samt tips och råd.

Jag har sen jag var liten haft ett stort intresse inom hälsa, både kost och träning. Under tre tillfällen mellan 2009 och 2014 har jag tävlat i bodyfitness och bikini. De sista åren har jag utbildat mig till Naprapat och driftar och jobbar på en klinik i oslo. Sen jag fick barn 2012, har fokuset hamnat på mat. Inspirationen kom när jag under första mammaledigheten såg hur dåliga vi föräldrar ofta är på att ge våra barn ren och sund mat. Troligtvis utan att reflektera så mycket över det.

Jag har de sista 1,5 åren skrivit en bok om mat och barn som kommer ut våren 2016 via Gyldendal i Norge. Jag är precis färdigutbildad kostrådgivare och under 2015-2017 kommer jag utbilda mig vidare till Enæringsterapeut där fokuset är att behandla sjukdomstillstånd med hjälp av kost.

Som förälder till två barn anser jag att vi behöver vara tillräckligt pålästa för att kunna ta goda beslut för våra barn. Tyvärr är myndigheterna inte uppdaterade till nyare forskning, så vi får inte hela sanningen av dem heller. Här gäller det att vi föräldrar hjälper varandra för att ta aktiva val för att våra barn och nästa generation ska få ett så bra liv som möjligt.

På min blogg kommer du hitta teman och små artiklar som läggs ut regelbundet där fokuset är på att utbilda, presentera ny forskning och diskutera saker som jag tycker är viktiga. Jag kommer också dela med mig av mitt liv och min familj. Både jag och min norska man gillar att laga god och nyttig mat. Som ni märker är jag svensk men har bott i Norge sen 2010. Det har gjort att jag börjar tappa en del svenska formuleringar och norskan har jag varken lärt mig skriva eller prata. Det betyder att det kommer bli en del svorsk vilket ni bara få stå ut med 🙂 Hoppas det ska gå bra.

 

21 thoughts on “Om meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *