Mandelmasse er populært både til jul og påske.

 

Du kan bruke marsipan til å lage fine former og mange liker å dyppe den i sjokolade. Du kan også bruke den i forskjellige godteri. Du kan for eksempel ha marsipan i mandel og hasselkulene mine. Denne marsipan er uten sukker og istedet har jeg brukt sukrinmelis. Smaken er nesten 100% identisk som vanlig marsipan så jeg liker denne oppskrift veldig godt.

Orginaloppskrift på marsipan lager du med mandler som du skreller etter du gjort et oppkok, for å sen tørke dem og male dem. Som en småbarnsforeldre syns jeg det er litt for mye jobb og tar litt lang tid. Kanskje føler du som jeg. Derfor ønsker jeg å gi deg en måte å lage en enkel og veldig rask mandelmasse som ikke trenger en masse forberedelser.

Som du ser her på bildet så har jeg laget en kule med rød marsipan. Det vanlige er å bruke konditorifarge du får kjøpt på butikken, men her har jeg testet å bruke rødbetspulver i stedet som jeg kjøpt på helsekost. Det er ren rødbete som gir en sånn mørk rød farge.

Marsipan er gøy å lage sammen med barna. Da kan man sitte å leke og lage fine figurer og former.

Om du syns deien blir for myk kan du ha litt ekstra mandelmel og syns du den blir for tørr kan du ha i litt ekstra eggehvite eller litt matolje. Etter du laget den ferdig kan du gjerne legge den i plast og la den hvile en stund. Da blir den lettere å jobbe med.

Sukrinmelis-  Sukrinmelis er finmalt sukrin med litt ekstra stevia. Det gjør den søt og rund i smaken. Fordelen med sukrin og stevia er at du ikke får noen blodsukkerstigning når du spiser det. Sukrinmelis smaker best til bakelser og desserter som ikke skal bakes og varmes opp.

 

 

Marsipan
Print Recipe
Porsjoner
6
Porsjoner
6
Marsipan
Print Recipe
Porsjoner
6
Porsjoner
6
Ingredienser
  • 3 dl mandelmel
  • 1 dl sukrinmelis
  • 1 st eggehvite
  • 5 dråper mandelessens
Porsjoner:
Instruksjoner
  1. Bland mandelmel, sukrinmelis, eggehvite og mandelessens godt. Massere den gjerne for hånd
  2. Legg den i plast og la hvile i 20 minutter, da blir den enklere å jobbe med
  3. Spis den som den er eller bruk den i godteri eller lag fine figurer. Bruk fantasien!
Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe
Marsipan uten sukker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *