Supermat

Kraft er supermat både for store og små. Denne kraft er spesielt tilpasset til de minste. Mange oppskrifter på kraft er tilsatt løk og hvitløk som gir en god smak men kan irritere en liten umoden tarm. Denne oppskrift er derfor tilsatt kun gulrot  som gir litt ekstra god smak.

Kraft inneholder masse godsaker. Den inneholder kollagen, protein og gode fettkilder som hjelper å styrke tarmen. Du kan røre i kraft både i grønnsaksmos eller i grøten til babyen din.

Kraft til baby
Print Recipe
Porsjoner
50 st
Porsjoner
50 st
Kraft til baby
Print Recipe
Porsjoner
50 st
Porsjoner
50 st
Ingredienser
 • 1 kg kraftbein
 • 50 gram meierismør
 • 3 st gulrøtter
 • 2 st lauerblad
 • 1 teskje eddik
Porsjoner: st
Instruksjoner
 1. Stek kraftbein i smør i en stor kjele
 2. Kutt opp gulrot. Du trenger ikke å skrelle gulrøttene. Stek dem sammen med kraftbeine i noen minutter. Dette gir en god smak
 3. Hell over vann så bein og grønnsaker dekkes. Tilsett lauerblad og eddik. Lauerblad gir god smak og eddik hjelper til å trekke ut margen fra kraftbeine.
 4. La gryten koke opp og senk sen varmen. La kraften trekke på lav temperatur mellom 8-24 timer
 5. Plukke ut gulrøtter og kraftbein fra kjelen. Sile sen kraften og hell over den i isposer eller i bokser. Frys ned det du ikke skal bruke med en gang.
 6. Når du sen skal lage for eksempel gulrotmos kan du ta opp 1 eller 2 isterninger kraft en stund før, så de hinner tine. Rør ned kraften i det ferdige grønnsaksmoset og du har et supermåltid.
Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe
Kraft til baby

12 thoughts on “Kraft til baby

 • 4. mars 2018 kl 16:31
  Permalenke

  Barn under 1 år skal ikke ha stangselleri…?

  Svar
  • 5. mars 2018 kl 07:28
   Permalenke

   Hei Tina,

   Du har helt rett i at barn under 1 år ikke skal spise for mye stangselleri.

   I en sånn her oppskrift der jeg bruker kun litt og det får koke over flere timer og sen plukker den bort er det ingen fare og gir kun litt smak. Men jeg ser din poeng at dette kan være veldig forvirrende. Jeg velger derfor at plukke ut stangselleri fra denne oppskrift. Den trengs i grunn ikke, det er kun for å gi litt ekstra god smak 🙂 Tusen takk for at du tok deg tid å kommentere, så jeg kan bli bedre <3

   Ha en fin mandag!

   Hilsen Malin

   Svar
 • 7. mars 2018 kl 16:49
  Permalenke

  Kan kjøttet plukkes av bein og gis til baby? Eller må de kastes?

  Svar
  • 7. mars 2018 kl 18:41
   Permalenke

   Hei Ingrid 🙂

   Om du lager kraft med for eksempel oksehale så kan du fint bruke kjøttet, men om du bruker kraftbein er ikke det kjøttet så mye å spare på. Ofte er det mer fett en kjøtt på kraftbein. Men ser du at det er en fin kjøttbit, så smake på den og se om den er fin i konsistensen. Er den fin kan du absolutt bruke den i maten. Det blir langtidskokt kjøtt 🙂

   Svar
   • 8. mars 2018 kl 20:09
    Permalenke

    Ok, bruker oksehaler Kan grønsakene også moses og gis til baby?

    Svar
    • 9. mars 2018 kl 10:59
     Permalenke

     Hei 🙂

     Etter mange timer med koking er grønnsakene ikke mye å spare på. Det er ikke feil å bruke dem men ikke så mye næring igjen 🙂 Jeg pleier å kaste dem etter jeg kokt kraft.

     Svar
 • 17. desember 2018 kl 00:44
  Permalenke

  Hei Malin.
  Hvor får man kjøpt kraftbein? Bør de være økologiske?

  Svar
  • 17. desember 2018 kl 10:54
   Permalenke

   Hei Amanda 🙂

   I de fleste butikker kan du kjøpe kraftbein fryst. Om du ikke finner det, så spør 🙂 Det er vanskelig å få tak på økologiske. Klarer du det er det et plus, men det er ikke nødvendig 🙂 Lykke til! Bare spør om det er noe mere du lurer på! God jul Malin

   Svar
 • 19. september 2019 kl 10:05
  Permalenke

  Hei
  Jeg lagde kraft på bein fra okse til min 6 måneder gamle sønn. I gryten tilsatte jeg kun vann og eplesidereddik.
  Når kraften var ferdig smakte det ganske tydelig eddik. Vet du om jeg da har brukt for mye? Er det trygt å gi til små barn? Jeg helte en dæsj oppi uten å måle, men tror ikke det var så mye.

  Svar
  • 20. september 2019 kl 08:28
   Permalenke

   Hei Maria 🙂

   Så fantastisk at du lager kraft!

   Hvor lenge kokte du kraften? Den skal i grunn ikke smake eddik når den er ferdig. Du trenger kun 1 teskje eddik til typ 5 liter kraft. Eddik hjelper til å trekke ut margen fra beine.
   Når du siden bruker kraften i maten, så bruker du veldig lite. Så prøv deg frem. Tilsett litt og smak om det smaker eddik 🙂

   Hilsen Malin

   Svar
 • 23. februar 2020 kl 20:49
  Permalenke

  Hei. Litt gammel tråd, men laga denne idag. Jeg bruna beina litt i usalta meierismør og fulgte oppskrift. Lukta skikkelig kvalmt. Stått trukket i 10t og det smaktw like ekkelt som lukta. Lite smak av både gulrot og laurbær. Men ekkel smak. Bwina var ikke dårlig. Brukte bein fra storfe. Er det normalt den har ekkel smak før i mat?

  Svar
  • 24. februar 2020 kl 21:23
   Permalenke

   Hei Anne Marit,

   Det høres litt rart ut at det skal både lukte og smake kvalmt. Da er jeg usikker på om du skal bruke den.
   Hjemmekokt kraft skal lukte og smake som en kraftig buljong. Om den er veldig konsentrert, dvs lite vann og mye bein og marg, så kan smaken være ganske intens og kraften lukte både kjøtt, fett og litt grønnsaker, men ikke ille. Du skal kunne bruke den til suppe, en god en 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *