Supermat

Kraft er supermat både for store og små. Denne kraft er spesielt tilpasset til de minste. Mange oppskrifter på kraft er tilsatt løk og hvitløk som gir en god smak men kan irritere en liten umoden tarm. Denne oppskrift er derfor tilsatt kun gulrot og stangselleri som gir litt ekstra god smak.

Kraft inneholder masse godsaker. Den inneholder kollagen, protein og gode fettkilder som hjelper å styrke tarmen. Du kan røre i kraft både i grønnsaksmos eller i grøten til babyen din.

Kraft til baby
Print Recipe
Porsjoner
50 st
Porsjoner
50 st
Kraft til baby
Print Recipe
Porsjoner
50 st
Porsjoner
50 st
Ingredienser
 • 1 kg kraftbein
 • 50 gram meierismør
 • 3 st gulrøtter
 • 2 st stenger fra stangselleri
 • 2 st lauerblad
 • 1 teskje eddik
Porsjoner: st
Instruksjoner
 1. Stek kraftbein i smør i en stor kjele
 2. Kutt opp gulrot og stangselleri. Du trenger ikke å skrelle gulrøttene. Stek dem sammen med kraftbeine i noen minutter. Dette gir en god smak
 3. Hell over vann så bein og grønnsaker dekkes. Tilsett lauerblad og eddik. Lauerblad gir god smak og eddik hjelper til å trekke ut margen fra kraftbeine.
 4. La gryten koke opp og senk sen varmen. La kraften trekke på lav temperatur mellom 8-24 timer
 5. Plukke ut grønnsaker og kraftbein fra kjelen. Sile sen kraften og hell over den i isposer eller i bokser. Frys ned det du ikke skal bruke med en gang.
 6. Når du sen skal lage for eksempel gulrotmos kan du ta opp 1 eller 2 isterninger kraft en stund før, så de hinner tine. Rør ned kraften i det ferdige grønnsaksmoset og du har et supermåltid.
Del denne oppskriften
Powered byWP Ultimate Recipe
Kraft til baby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *