Supergrøt

For mange er grøt en naturlig start på dagen.
Det er også naturlig for mange foreldre å tenke på grøt når de skal starte med den første maten. Gjør du også det?
Før du leser videre så vil jeg bare si at i dette innlegg snakker jeg kun om hjemmelaget grøt 😉 Mer om ferdiggrøt fra butikk kan du lese her.
Grøt er veldig enkelt og går raskt å lage, men den trenger ikke alltid å være så veldig næringsrik. Derfor vil jeg dele med deg noen enkle triks på hvordan du kan booste grøten til barnet ditt. (Det fungerer til voksne også ;))
Det finnes noen ting som kan gjøre grøten enda mer næringsrik og enklere å fordøye.

job_10201

  • Lag grøt på havregryn eller havremel. Du kan også variere med hirse, quinoamel eller bokhvetemel. (De er alle glutenfrie og belaster en liten tarm mindre enn hvetemel)
  • Legg korn/mel i vann kvelden før. Det gjør næringsstoffene mer tilgjengelige og lettere å fordøye. (Du kan ha det i vann i kjøleskapet 2-3 dager)
  • Når grøten er ferdig kan du røre i et rå eggeplomme i den varme grøten. Den blir da lett varmebehandlet og ikke lengre rå. Eggeplomme inneholder jern som motsvarer samme mengde jern som en porsjon kjøpegrøt. Eggeplomme inneholder også B12 som er viktig for den motoriske utviklingen og mye godt fett som barnet trenger for utviklingen av hjernen.
  • Ha alltid en fettkilde i grøten. Det gir bra med energi, økt metthetsfølelse og tilfør viktige fettsyrer. Varier mellom smør, kokosfett og kaldpresset olje.
  • Du kan gjerne bruke litt most frukt eller bær for å få en god og søt smak. Bær og frukt inneholder også bra med vitaminer og antioksidanter som sterker immunforsvaret og C-vitamin som hjelper å ta opp jern fra grøten. Om du skreller et pære eller eple og kutter det i små små biter og sen koker dem sammen med grøten så blir de myke og enkle å mose.
  • Om du ammer kan du røre i litt brystmelk i grøten. Det gir en velkjent smak og enzymer som hjelper til å fordøye grøten.

Her får du 6 oppskrifter på supergrøt <3

Bruk disse tips så blir grøten ikke bare et enkelt måltid uten et supert måltid 🙂

Lykke til <3

ps. Om barnet ditt ikke liker grøt, så trenger du ikke gi grøt. Lag istedet moser av grønnsaker, fett og kjøtt.

Slik lager du en enkel grøt til et supermåltid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *