Vitamin B12 bruker kroppen til DNA og nervesystemet. For barn er det spesielt viktig med tilstrekkelig mengde B12 fra de er 20 uker i magen til de blir omtrent 2 år. Under den tiden skjer det en enorm utvikling av hjerne og nervesystem.

Når barnet er i magen tar fostret den B12 den trenger fra mor. Fostret fyller også på et ekstra lager i sin lever som den skal bruke den første tiden i livet, før babyen kan spise vanlig mat. Morsmelken inneholder veldig variert av vitamin B12, så det er viktig å ha et godt påfylt lager når de blir født.

 

Dette kan mor hjelpe med ved å spise mat med Vitamin B12 under graviditeten. Det finnes aller mest i produkter fra animalsk mat som kjøtt, fisk, fugl, egg, lever (leverpostei) og rogn (kaviar). Men også i tang og tare, som det der grønne rare som ligger lindet rundt sushi. (Maki)

 

Noen trenger mat før 6 måneder

Ny forskning viser på at noen barn mangler B12 allerede ved 4-5 måneder. På grunn av denne forskning endret helsedirektoratet sin anbefaling til når man skal starte med den første maten. De lagde anbefalingen litt mer fritt. I stedet for å starte med første mat ved 6 måneder, kan noen ha behov for å starte litt tidligere.

 

Her får du 5 oppskrifter rike på Vitamin B12

 

Håper du får glede av dem <3

 

 

Vitamin B12 og motorisk utvikling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *