Så lenge jeg kan huske har jeg vært en sulten jente. Når jeg var 12-13 år lærte jeg at det var lurt å spise hver 3e time for å holde kroppens forbrenning i gang og prestere bedre på trening. Det føltes veldig godt å høre da jeg alltid var veldig sulten hver 3e  time. Jeg husker at når jeg ble gammel nok for å gå ut på byn hadde jeg alltid en brødskive med i håndvæske min. Jeg visste at jeg ikke vil klare meg fra middag fram til jeg var hjemme etter midnatt.

Når jeg blev sulten blev jeg sulten direkt, precis NÅ! Da hadde jeg omtrent 15 minutter på å få i meg mat. Ellers blev jeg kallsvettig, følte på kvalme og svimmelhet. Jeg planla dagen, resor og turer basert på hvor det gikk an å få mat. Om det ikke gikk å kjøpe mat trengte jeg å ha med. Jeg var tvunget til å være matfiksert for å ha det bra.

Da jeg traff Eirik sa han at jeg trodde jeg skulle dø om jeg ikke hadde tilgang på mat hele tiden. Og det var sån det var. Jeg blev irritert og sur når jeg var sulten. Og jeg var sulten mye!

Det var først når jeg gikk på min første diett infør fitness konkurranse som jeg fikk føle på sult uten å bli svimmel. Da kuttet jeg alt brød og korn og spiste kun grønnsaker, kjøtt og litt potet og ris. Ulempen her var at det var alt for lite fett. Men man går ikke på konsurransediett for å være sunn, men gjør det får å gå ned i vekt. Men dette gjorde at jeg følte på en annerledes opplevelse kring sult og mat. Jeg lærte mer og prøvde ut LCHF (low carb high fat) med MYE fett.

Da følte jeg nesten ikke sult. Jeg kunde gå 4-5 timer uten å spise og når jeg sen blev sulten, da kunde jeg være sulten i 1-2 timer før jeg trengte mat. En veldig god følelse. Det jeg følte på var stabilt blodsukker. Det blev litt mye fett for meg, men jeg lærte vilken balanse jeg trengte for å ha det bra 🙂 Vi er alle forskjellige men de fleste av oss mår bedre med mindre korn, brød, pasta og mer av gode fettkilder som smør, nøtter, avokado, fet fisk og fete melkeprodukter (om vi tåler det).

Å spise for stabilt blodsukker er å spise for god helse. Mange og store svingninger i blodsukkeret skaper en stress for kroppen som gjør at den prioriterer bort andre ting.

Mat som gjør at blodsukkeret svinger er karbohydrater og da spesielt de som er søtt og brød og frokostblanding og juice og frukt smoothie. Fett og protein påvirker veldig lite.

En frokost som gir blodsukkeret svingninger: kan være frokostblanding med melk og en brødskive med juice til. Eller en skål med havregrøt med banan og melk.

shutterstock_138398198

En frokost som balanserer blodsukkeret: kan være en omelett med grønnsaker og ost eller havregrøt med en klikk smør og bær og nøtter på.

Job_10418

Det finnes mange, mange fordeler med å spise mat som balanserer blodsukkeret. Blodsukkeret påvirker bland mye, hvordan hormoner fungerer. Har man for eksempel en tonåring med mye kviser og med humørsvingninger kan det hjelpe med stabilt blodsukker. Mer om fordeler kring det en annen dag 🙂

Det er så mye og så spennende!

God kveld fra meg 🙂

 

Stabilt blodsukker -my story

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *