Syns du det er slitsomt å lage egen barnemat. Har det virkelig så stor betydning? Kanskje du selv vokste opp med frokostblanding med sukker, smultringer hver lørdag, og i dag er sån passe frisk uten allergi og plager? Hvorfor skulle det ikke gå bra med barnet ditt og?

Visst er det verdt det! Du har sjansen å gi ditt barn den viktigaste delen for å bygge en frisk kropp som klarer å stå emot dagens belastninger fra miljø. Vi alle som lever i en sivilisert verden får i oss miljøgifter, tungmetaller, stråling fra elektronikk og kunstig stoffer fra mat, hud og hårpleie. Alt dette er en belastning og underernærte barn er mer utsatta. De har større sannsynlighet for å få infeksjon, mer følsomme for giftstoff og det er større sannsynlighet at de kommer drabbas av lære og konsentrasjonsvansker. Noen sier at de som vokser opp i dag er første generasjonen som lever kortere en sine foreldre. Det er tragisk.

shutterstock_207046564

 

Helse bygges med kosthold som kroppen kan bruke som byggestener og sterke opp funksjoner som avgiftning og immunforsvar. Riktig, tradisjonell mat uten inneholdsfortegning skydder, gir næring og bygger kroppen.

Husk at det er kun de siste 100 år hvor matindustrin har påvirket oss og lært hvilken mat som er best for barn (dessverre har de et større intresse å selge og gjøre profitt enn å formidle helse). Før den tid fikk barn den mat vi selv spiste, precis som i mange andre mindre civiliserte samfund  idag.

shutterstock_88218493

Jeg syns du ska være stolt hver gang du lager mat fra bunnen av med gode råvarer og sunde fettkilder. Jeg synes du skal være fornøyd hver gang du velger bort sukker og ferdig produkt til barnet ditt.

Det går alltid å gjøre mer men det går og alltid å gjøre mindre. Kutt ut dårlig samvittighet! Men prøv hele tiden å gjøre det beste. Det er verdt det! Ditt barn kommer takke deg 🙂

Har virkelig maten så stor betydning?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *